Code Verantwoordelijk marktgedrag

Veldhuis Schoonmaakbedrijf B.V. heeft de zogeheten code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. Met deze ondertekening onderstrepen wij het belang van een fatsoenlijke en verantwoorde markt. Dat betekent concreet dat we ons extra inzetten voor goede afspraken op het gebied van aanbestedingen, contracten, sociaal beleid, arbeidsomstandigheden, opleidingen, veiligheid, gezondheid en milieu.

Het was de afgelopen jaren niet altijd even rustig in de Nederlandse schoonmaakbranche. Denk aan de grote schoonmaakstaking van 2010, waarbij duizenden werknemers protesteerden tegen de hoge werkdruk. De teruglopende schoonmaakbudgetten, scherpe prijsconcurrentie en kortlopende contracten waren niet altijd even goed voor de motivatie van het schoonmaakpersoneel, voor de kwaliteit van het werk en voor de uitstraling van de branche als geheel.

Zelfregulering
Om hier iets aan te doen, hebben verschillende marktpartijen, vakorganisaties en deskundigen enige tijd geleden de handen ineengeslagen. Ze spraken af dat er een code moest komen, waar alle schoonmaakbedrijven zich aan moeten gaan houden. Dat moet leiden tot verantwoordelijk marktgedrag, op basis van duurzame marktverhoudingen in de schoonmaakmarkt. Een unieke vorm van zelfregulering, die uiteindelijk moet leiden tot betere arbeidsverhoudingen, tot een hechtere band tussen opdrachtgevers, leveranciers en werknemers en tot een grotere tevredenheid over de kwaliteit van het werk.

Ondertekening
Met het ondertekenen van deze code, neemt Veldhuis Schoonmaakbedrijf zijn verantwoordelijkheid. Uiteraard leveren wij óók in de toekomst graag kwalitatief hoogwaardige diensten tegen een scherpe prijs. Wat ons betreft mag dat echter nóóit ten koste gaan van onze medewerkers. Dat vonden wij in het verleden en dat vinden wij ook in de toekomst. Daar mag u ons aan houden. Voor een schone zaak!

Download hier onze zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Download hier de Code Verantwoordelijk Marktgedrag 2020

Referenties

“Al bijna 20 jaar maken wij gebruik van Veldhuis schoonmaak op onze Twentse vestigingen. Wij zijn zeer tevreden met hun werkzaamheden en beschouwen hun personeel als ons eigen.”

Marcel Hemmelder – Betoncentrale Twenthe BV
Meer relaties waar wij voor werken